За переказами, навчив Купол робити таку страву наш шеф Мортен (данець, очевидно), і я довший час вважав, що це якийсь данський рецепт. Однак згодом я з'ясував, що данці про такий мікс теж ніколи не чули, тож вони були вражені не менше за інших. Мортену зачот.
Таким чином, рецепт мусить називатися "Канапе з ікрою a la Morten" :) Нарешті розказую:
на грінки, смажені на маслі, накладаємо мікс із сметани, дрібно порізаної цибулі та ікри
Особливо смакує із червоним шампанським, хоч можна і без нього
Особливо смакує із червоним шампанським, хоч можна і без нього
Сьогодні ми з дружиною зробили собі празнік і вмололи півбанки ікри
Досі не вірите? Просто спробуйте :)
Варто спробувати. Шведам також в "Куполі" подобалось, до речі.
ВідповістиВидалитиА ще мав завважити, що у вас класні смугасті "сети" на стіл. І раз я вже про них згадав, до додам розповідь про етимологію цього слова. Насправді воно в народі мало би називатись покривки, або щось таке, але офіціянтки в барах, де вони з'явились першими на пачках читали "Set. 6 pcs. Plate and cup mates". От вони і подумали. що ці покривки мабуть називаються "сети".