понеділок, 20 жовтня 2008 р.

Канапка з ікрою "по-данськи"

В старі добрі часи, коли я працював на MAFCON, і до нас косяком валили данці в пошуках low cost production platform, найкращих клієнтів ми не просто вели в ресторан: один вечір обов'язково резервувався для походу в ресторан Купол, де спеціально для нас готували страву, якої в меню ресторану не знайдеш. Рецепт настільки несподіваний, що ніхто з моїх знайомих не вірив, доки не спробував сам. Смакота така, що не передати. Данці, одним словом, кип'ятком цюняли :)

За переказами, навчив Купол робити таку страву наш шеф Мортен (данець, очевидно), і я довший час вважав, що це якийсь данський рецепт. Однак згодом я з'ясував, що данці про такий мікс теж ніколи не чули, тож вони були вражені не менше за інших. Мортену зачот.

Таким чином, рецепт мусить називатися "Канапе з ікрою a la Morten" :) Нарешті розказую:

на грінки, смажені на маслі, накладаємо мікс із сметани, дрібно порізаної цибулі та ікри
Особливо смакує із червоним шампанським, хоч можна і без нього

Сьогодні ми з дружиною зробили собі празнік і вмололи півбанки ікри



Досі не вірите? Просто спробуйте :)

1 коментар:

  1. Варто спробувати. Шведам також в "Куполі" подобалось, до речі.

    А ще мав завважити, що у вас класні смугасті "сети" на стіл. І раз я вже про них згадав, до додам розповідь про етимологію цього слова. Насправді воно в народі мало би називатись покривки, або щось таке, але офіціянтки в барах, де вони з'явились першими на пачках читали "Set. 6 pcs. Plate and cup mates". От вони і подумали. що ці покривки мабуть називаються "сети".

    ВідповістиВидалити